Ce trebuie sa stii despre hemoroizi

In mod evident, daca ai ajuns la aceasta pagina cautand informatii despre hemoroizi, numiti si tranji, esti interesat de cauze, simptome si mai ales de sfaturi si proceduri pentru a scapa de ei. Nu este nevoie sa mai insist asupra faptului ca hemoroizii sunt o problema delicata si „rusinoasa” si ca oamenilor, si probabil si tie, le este jena sa abordeze acest subiect. Totusi, aceasta atitudine fata de problema hemoroizilor nu este una „sanatoasa”. De fapt, trebuie sa discuti imediat cu cineva aceasta problema de indata ce observi chiar si cele mai mici semne care ar putea indica faptul ca suferi de hemoroizi.
Este bine si sa citesti cateva articole care trateaza subiectul hemoroizilor, cum este si acesta, sau sa ceri informatii unor oameni care s-au confruntat cu problema hemoroizilor sau care pur si simplu sunt in tema, insa nu ezita si sa consulti un specialist pentru a identifica cu exactitate stadiul in care se afla hemoroizii. Daca pentru moment doresti sa te informezi singur/a, citeste in continuare acest articol pe tema hemoroizilor.
Hemoroizii sunt vene care se dezvolta in si in jurul rectului anal ce au tendinta de a se extinde, amplificand senzatia de iritare si de durere daca nu sunt tratati la timp. Extinderea hemoroizilor este favorizata de conditii de igiena precara.
Exista doua tipuri de hemoroizi: interni si externi. Hemoroizii externi se dezvolta in interiorul anusului si sunt caracteristici unui stadiu incipient al problemei hemoroizilor. In schimb, hemoroizii externi cresc in exterior si pot fi impinsi manul in interiorul anusului, insa nu intotdeauna. Problema hemoroizilor nu trebuie tratata ca ceva lipsit de importanta pentru ca se ajunge la hemoroizii externi doar daca nu se recurge la medicatia potrivita inca din faza incipienta. Oricum, hemoroizii iti dau o stare de iritare generala si iti pot strica dispozitia in viata de zi cu zi. De asemenea, hemoroizii iti pot provoca si probleme de ordin psihic, determinandu-te sa iti pierzi increderea in sine sau chiar capacitatea de a te concentra.
Exista mai multe optiuni cand vine vorba de tratarea hemoroizilor, insa nu trebuie sa faci tu insuti judecati de valoare; apeleaza mai bine la un specialist in problema hemoroizilor pentru a evita posibile complicatii si pentru a-i trata in mod eficient.
Vei reusi sa scapi de hemoroizi doar daca vei apela la un specialist si daca vei urma cu sfintenie tratamentul pe care ti-l prescrie. Asadar, daca ai identificat cel mai mic simptom al hemoroizilor, nu ezita sa actionezi pentru a nu lasa aceasta problema sa devina de-a dreptul dezgustatoare...