Cum sa scapi de hemoroizi in timpul cel mai scurt

Daca suferi de hemoroizi, un lucu e cert: vrei sa scapi de ei cat mai repede. Ceea ce trebuie sa stii in primul rand este ca exista patru stadii de dezvoltare ale hemoroizilor si cu cat au ajuns intr-un stadiu mai avansat de dezvoltare, cu atat vindecarea va dura mai mult.
Primul si cel mai putin sever stadiu se manifesta prin sangerari minore in timpul procesului de defecatie. De obicei cel care sufera de hemoroizi in acest stadiu de dezvoltare nu simte nicio durere, astfel ca cel mai probabil nici nu va sti ca are hemoroizi (sau tranji, asa cum li se mai spune). Daca descoperi totusi acest simptom al hemoroizilor, o simpla schimbare in dieta ta ar trebui sa rezolve problema intr-o zi sau doua.
Al doilea stadiu de dezvoltare al hemoroizilor este putin mai sever si oricat de neplacut va suna, vei simti un fel de excrescenta care iese si atarna din anus in momentele in care intestinele sunt sub presiune. Acest lucru se poate intampla in timpul stranutului, al tusei sau a unei simple miscari a intestinelor. Acea excrescenta, care este un hemoroid intr-un stadiu mai dezvoltat, intra din nou in anus singura, dupa ce miscarea intestinelor se incheie. De asemenea, o schimbare in alimentatie te poate ajuta foarte mult in vindecarea hemoroizilor. Exista o mare varietate de produse alimentare care iti va ajuta corpul sa treaca peste aceasta afectiune mai repede si exista de asemenea si produse pe care ar trebui sa le eviti daca constati ca suferi de hemoroizi in acest stadiu.
Al treilea stadiu de evolutie a hemoroizilor este caracterizata de aceeasi excrescenta care iese din anus in momentul in care este aplicata presiune asupra intestinelor, insa de aceasta data, hemoroidul nu mai intra singura inapoi, ci este nevoie ca acest lucru sa fie facut manual. In acest caz, este nevoie de o schimbare drastica in dieta pentru ca lucrurile sa se amelioreze. De asemenea, in acest stadiu de dezvoltare a hemoroizilor pot fi folosite si anumite unguente care vor mai diminua disconfortul. Hemoroizii care ajung in acest stadiu te vor afecta atat fizic, din cauza sangerarii si a iritatiei din zona anusului, dar si psihic, pentru ca vei deveni nervos, agitat. In acest caz, tratamentul pentru hemoroizi are nevoie de cateva zile pentru ca rezultatele sa fie vizibile, iar in doua saptamani cel mai probabil vei uita de hemoroizi.
In cele din urma, ultimul si cel mai grav stadiu de dezvoltare al hemoroizilor este de caracterizat de imposibilitatea de a reintroduce manual hemoroidul in rectul anal. In acest caz, trebuie consultat un medic si daca se dovedeste necesar, o interventie chirurgicala va fi realizata.
Gandul hemoroizilor poate fi infricosator pentru oricine, insa nu trebuie sa te simti rusinat in vreun fel. Tratamentul pentru hemoroizi nu este dificil, doar ca va trebui sa ii acorzi o parte din timpul tau.